Skip to content

Chateâu de Vierset

Een historische erfgoed dat in 1090 voor het eerst vermeld werd, kwam na verschillende overnames in de handen van architect René BruggemanDe droom van de familie Bruggeman was dit kasteel om te toveren in een prachtig hotel en naast die activiteiten een comfortzone te realiseren. Vermeulen heeft ervaring met gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen. Het uitgangspunt met Chateâu de Vierset was de zorg en behoud van dit historisch erfgoed niet los te koppelen van het hergebruik ervan. Na heel wat overleg met de bouwheer, lokale overheden en instanties zijn we tot een uitvoeringsplan gekomen en hebben we dit project met trots opgeleverd.

Sector
  • Residentieel
Disciplines
  • Elektrotechniek
  • Beveiliging
  • Systeem Integratie

Het is een enorme uitdaging om techniekers te vinden met ervaring in restauratie- en renovatieprojecten. Vermeulen kan de meest complexe en technische uitdagende projecten aan, met aandacht voor detail.

René Bruggeman, Architect en eigenaar

Erfgoed aannemer

Historisch erfgoed

In 1090 voor het eerst vermeld als ‘Versaih’ versterkte kasteelhoeve met vier torens in brand gestoken door prins bisschop Henri van Gelder rond 1775 herbouwd door generaal de Billehé, ridder van de Orde van Malta, eigenaar van het beroemde Vierset Regiment, in dienst van Oostenrijk in 1818 ging het over naar François-Charles de Mercy-Argenteau, kamerheer van Napoleon het bleef in die familie tot 1877 daarna volgden: de families d’Overschie de Neerysche, Lamarche,Lamalle.

Een nieuwe bestemming

René Bruggeman, als architect vertrouwd met restauraties, kocht het erfgoed en voerde jarenlang zelf gepassioneerd heel wat werken uit met zijn vrouw Marleen die de decoratie voor haar rekening nam. De droom van de familie Bruggeman was dit kasteel om te toveren in een prachtig hotel en naast die activiteiten een comfortzone te realiseren waar creatievelingen samenwerken om nieuwe – ecologische projecten gestalte te geven en te introduceren voor een betere toekomst.

Meesterlijk vakmanschap

Vermeulen heeft ervaring met gebouwen die meesterlijk vakmanschap vereisen. Het uitgangspunt met Chateâu de Vierset was de zorg en behoud van dit historisch erfgoed niet los te koppelen van het hergebruik ervan. Dit kwam natuurlijk niet zonder uitdagingen. Na heel wat overleg met de bouwheer, lokale overheden en instanties zijn we tot een uitvoeringsplan gekomen en hebben we dit project met trots opgeleverd. De volgende producten-technologieën zijn geïnstalleerd:

  • Texecom (beveiliging)
  • Hager (verdeelbord)
  • Conson (domotica)
  • Delta Light (verlichting)
  • Gigamedia (netwerk bekabeling)
  • BTicino (switches)
1